Line-up bekend!

De line-up voor De Dag van de Kampvuurmuzikant is bekend! Op 15 Natuurkampeerterreinen door het hele land kun je je laten verwarmen door de muziek, het vuur en het samen buiten zijn.

Kijk snel bij de Line-up, trommel je vrienden op en neem gerust je tent, caravan of kampeerbus mee!

Bij welk kampvuur schuif jij aan?

Advertenties

Inschrijving gesloten

Vele enthousiaste muzikanten hebben zich aangemeld om op zaterdag 30 juni te komen spelen. Op dit moment zijn we druk bezig om de indeling te maken.

Muzikanten die zich toch nog willen aanmelden kunnen dat blijven doen via het inschrijfformulier maar zullen wel op de reservelijst geplaatst worden.

Hou deze website óf onze facebookpagina in de gaten: volgende week zullen de definitieve locaties en deelnemende muzikanten bekend gemaakt worden!

 

Inschrijving verlengd!

Al vele Kampvuurmuzikanten hebben zich aangemeld voor de Dag van de Kampvuurmuzikant 2018. Er zijn echter nog plekken beschikbaar op verschillende terreinen. Daarom hebben we de deadline voor aanmelding verlengd!

Je hebt nog tot en met aanstaande zondag 6 mei om je aan te melden als muzikant.

Inschrijving verlengd

 

Speciale locatie toegevoegd!

Inmiddels stromen de aanmeldingen van enthousiaste kampvuurmuzikanten binnen! Op maar liefst 16 locaties kun je straks genieten van intieme optredens bij een knapperend vuurtje. Naast 15 Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen is er een speciaal terrein bijgekomen: het Natuurkwartier in Nieuwegein. Een paradijsje onder de rook van Utrecht, waar de muzikanten spelen rondom een grote vuurschaal op een klein strandje.

Aanmelden 

Wil jij bij dit kampvuur aanschuiven? Meld je aan via info@degroenekoepel.nl. Toegang is gratis maar is beperkt plaats! Je kunt ter plekke een hapje en drankje kopen.

Natuurkwartier Nieuwegein

Interesse om als muzikant deel te nemen? Inschrijven kan nog tot 1 mei.

Liever als bezoeker naar de Dag van de Kampvuurmuzikant? Bekijk hier alle locaties en beslis bij welk kampvuur jij straks aanschuift!

Inschrijving geopend!

Zaterdag 30 juni 2018 is alweer de derde editie van De Dag van de Kampvuurmuzikant! Op meer dan twintig Natuurkampeerterreinen in Nederland én dit jaar voor het eerst in Frankrijk kun je deelnemen aan een akoestisch muziekfeest bij het kampvuur.

Ben je muzikant, hou je van het buitenleven, en wil je wel eens proberen om buiten bij een kampvuur voor een intiem publiek te spelen? Of ben je al een doorgewinterde kampvuurtroubadour en doe je niets liever dan bij een knapperend vuurtje spelen? Meld je dan gauw aan!

Je kunt solo deelnemen, maar ook als groep. Je mag eigen teksten zingen of spelen, maar ook de bekende meezingers. Waar jij je maar fijn bij voelt! Per locatie doen maximaal vijf muzikanten/acts mee. En per locatie is er uiteindelijk één publieksfavoriet die vervolgens op zaterdag 8 september mag komen spelen op het Kampvuurfestival!

Dus: schroom niet en vul vóór 1 mei aanstaande het inschrijfformulier in.

wttv

Dag van de Kampvuurmuzikant 2018

Zaterdag 30 juni 2018 staat weer helemaal in het teken van de kampvuurmuziek! Op meer dan twintig Natuurkampeerterreinen verspreid over het land wordt vanaf 20.00 uur volop muziek gemaakt bij het vuur.

Per locatie nemen vijf muzikanten het tegen elkaar op. Ze spelen elk een set van twintig minuten. Er zal net als vorig jaar géén grote finale zijn, maar alleen een minicompetitie (waarbij alleen een publieksfavoriet wordt uitgeroepen) per Natuurkampeerterrein. Het gaat vooral om de gezelligheid: een avond met akoestische muziek rond het vuur voor iedereen die hier blij van wordt.

Kampvuurfestival
Naast de Dag van de Kampvuurmuzikant organiseren we op zaterdag 8 september een Kampvuurfestival op een GroepsNatuurkampeerterrein. De muzikanten die de Publieksprijs hebben gewonnen tijdens de Dag van de Kampvuurmuzikant ontvangen een uitnodiging om hier te spelen. Naast muziek zijn er die dag ook workshops, excursies en een barretje met eten en drinken. Het is overdag, zodat ook gezinnen met kinderen kunnen genieten van dit evenement!

Twee datums om in je agenda te zetten!

Genieten van intieme optredens tijdens De Dag van de Kampvuurmuzikant

Afgelopen zaterdag was het gezellig druk rondom de kampvuren bij de 21 deelnemende Natuurkampeerterreinen tijdens De Dag van de Kampvuurmuzikant. Per locatie is er één winnaar uitgeroepen. Maar wel geheel in de sfeer van het kampvuur: samen muziek maken was belangrijker dan winnen.

Intieme avond
Ruim honderd muzikanten, verdeeld over de 21 deelnemende terreinen, deden mee aan dit bijzondere evenement. De variatie was groot: van acts met zang en gitaar tot een singer-songwriter met ukelele, en van een didgeridoo-speler tot een koor. Volgens Hans van den Berg, jurylid en medebeheerder van Natuurkampeerterrein Fort WKU in Tull en ’t Waal, was de avond een groot succes: “Ondanks dat het bij aanvang even regende, genoot het publiek zichtbaar van de gevarieerde optredens. Een mooie, intieme avond, heel goed passend bij ons Natuurkampeerterrein!” Het publiek bestond deels uit mensen die vaker kamperen op Natuurkampeerterreinen, deels uit nieuwsgierigen die speciaal voor de muziek kwamen.

De Dag van de Kampvuurmuzikant
De Dag van de Kampvuurmuzikant is een ode aan het eeuwenoude gebruik van gezamenlijk muziek maken bij het vuur. Op de Natuurkampeerterreinen is bijna altijd een kampvuurplek aanwezig, om lekker op te warmen, te mijmeren bij het vuur of broodjes te bakken. De Dag van de Kampvuurmuzikant is het vervolg op De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland, dat vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd door de Groene Koepel. Het evenement, dat toen bestond uit voorrondes en een finale, was een groot succes. Kijk hier voor meer informatie en de winnaars van 2017 per terrein.

Stichting De Groene Koepel
Initiatiefnemer van het evenement is Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. In de huidige, sterk veranderende recreatiemarkt zet De Groene Koepel zich in voor de ‘groene verblijfsaccommodaties’. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: de Natuurkampeerterreinen, de GroepsNatuurkampeerterreinen, de Trekkershutten en het DGK Lab, innovatie in recreatie.