Natuurkwartier

Het Nieuwegeinse Natuurkwartier is vreemde eend in de bijt in de serie locaties voor de Dag van de Kampvuurmuzikant. Het is de enige locatie dat geen natuurkampeerterrein is en waar dus niet overnacht kan worden. Nieuwegein en het Natuurkwartier vormen echter wel de thuisbasis van De Groene Koepel, die twee straten verderop gehuisvest is.

Het hart van het Natuurkwartier wordt gevormd door een weelderige vijver. Daar omheen gewaaierd vind je een mooie variatie aan natuurbelevingselementen: van een blotevoeten pad, bijenstal en levende zonnewijzer tot fruitdoolhof, molen en milieueducatiecentrum. De kampvuurmuzikanten spelen in het amfitheater, direct gelegen aan de vijver en aangelegen strandje. Met haar ronde tribune en kampvuurplaats in het midden, waan je je hier bijna in de Romeinse tijd.

LET OP: De ingang van het Natuurkwartier bevindt zich aan de Parkhout (tegenover Jack’s Grillhouse)!

Het hek is open vanaf 19:00 uur, de optredens beginnen om 20:00 uur.

Natuurkwartier

LINE-UP

* Coen Teeuwen

Coen TeeuwenCoen raakte geïnspireerd door artiesten als Bruce Springsteen, Glen Hansard en Passenger. Zijn intieme Nederlandstalige luisterliedjes, waarbij hij zichzelf begeleid op gitaar gaan over persoonlijke themas’s als liefde, eenzaamheid en hoop.

 

* Ismene

Na deelname aan de Beste Singer Songwriter van Nederland besloot zangeres Rosa de Groot dat ze het niet op intieme liedjes wilde gooien, maar met een volledige bandformatie haar nummers ten gehore wilde brengen. Dit ademde de band Ismene leven in. Het bezwerende, warme stemgeluid van Rosa in combinatie met sferische arrangementen maakt het geheel tot fijne popliedjes die een associatie oproepen met bands als Fleetwood Mac.

* Los Hermanos

Gebroederlijk spelen deze ‘hombres’ een instrumentale mix van bekende (en minder bekende) liedjes van toen en nu in een ruime Spaanse jas. Afgewisseld met stevige knipogen naar Flamenco grootheden als Paco de Lucia en de Gipsy Kings, toveren zij, met deze aanstekelijke en oorspronkelijke invloeden, elk terras of taverna in enkele seconden om tot een fiesta.

* Popcorn Sutton Project

* Sven Reus

Als negentienjarige, gitaarspelende jongen die zijn eigen nummers schrijft, kan ik er niet omheen mijzelf een singer-songwriter te noemen. Ik werd in 1998 geboren in Hoorn en ben opgegroeid in Hoogkarspel. Toen ik acht jaar was ben ik begonnen met gitaarspelen en een aantal jaren later ben ik begonnen met zingen en het componeren en schrijven van eigen nummers.

De afgelopen tijd heb ik mijzelf op veel plekken mogen laten zien en horen. Van het Gitaarfestival in Enkhuizen tot Songbird Sunday in Zaandam en van het Reigersfestival te Hoogkarspel tot de finale van ‘De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland’. Recent trad ik op tijdens het weekend van de Rollende Keukens in Amsterdam en tijdens de regio showcase Noord-Holland van Popsport in de Melkweg in Amsterdam.

Met invloeden van vooral Ed Sheeran, James TW en Milow, kan mijn muziek omschreven worden als een mix van pop en singer-songwriter. Naast eigen nummers speel ik veel covers van artiesten als Jason Mraz en Matt Simons, maar ook van bands als Mumford & Sons en R.E.M.

klik hier om je aan te melden als bezoeker

terug

Advertenties