Wouter van der Wal wint finale

Wat een ongelooflijk mooie avond was het gisteren! De regen die de hele middag onophoudelijk naar beneden kwam, hield het precies voor aanvang van de finale voor gezien. De vier vuren op het terrein konden voluit knetteren en boden een podium voor de dertien finalisten van De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland.

Maar wat was het moeilijk voor de jury. Het muzikale aanbod was zeer divers en van hoge kwaliteit. Jonna ter Veer, die het juryrapport voorlas aan het eind van de avond, hield de spanning erin door alle deelnemers een voor een te roemen om hun talenten. En uiteindelijk was het hoge woord eruit: de titel De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland ging naar Wouter van der Wal uit Jorwert! Met zijn gitaar, mondharmonica en een set eigen, ingenieuze teksten wist hij het publiek een voortdurende glimlach op het gezicht te toveren. ‘Wouter is een muzikant waarvan je wil dat ie nog uren doorgaat,’, aldus Jonna. Dus we stookten het vuur wat hoger en Wouter gaf onder een strakke sterrenhemel een toegift. En later nog een. En nog een.

We feliciteren Wouter van harte met zijn titel, en wensen hem veel succes en plezier op Welcome To The Village (15-17 juli) bij Leeuwarden, waar hij als Beste Kampvuurmuzikant nog meer mensen bij het vuur zal vermaken.

Niet alleen Wouter was fantastisch. Ook de andere finalisten hebben het geweldig gedaan. Hartelijk dank voor jullie inbreng! We plaatsen zo snel mogelijk meer foto’s van de avond op de site.

Kijk hier vast naar een samenvatting van de avond door Omroep Flevoland.

 

Advertenties